Een nieuwe manier om vertrouwen te ontwikkelen binnen teams

2-Daagse training of een Actieve Camp

In samenwerking met Transpirit, bieden wij een twee daagse training aan om de mentale conditie van teams op te frissen. Het gaat over het fysieke en mentale spel tussen impulsen, emoties, het denken en verlangens.

Deze training confronteert ons met onze tegenstellingen in hoe we ons gedragen versus wat we diep van binnen voelen en willen.Daarbij stellen wij confronterende vragen: Wat is de reden dat ik van binnen eigenlijk boos ben maar toch vriendelijk over probeer te komen? Waarom pas ik me voortdurend aan terwijl ik dat niet echt wil?

De Transpirit Impact Camp, gaat over je emotionele en mentale conditie binnen jouw team(s). Door het avontuur aan te gaan, actie te ondernemen en zelfinzicht wordt je op het scherpst van de snede met jezelf geconfronteerd.

Jij gaat knallen door een weekend lang mee te doen aan onze actieve spelen. Live games waarbij je zelf centraal staat in survivalachtige spelen terwijl je door bos en over heide crost.

In deze live games ga je los met al je impulsen, passie en competitiedrang.  Zo leer je heel snel jezelf en de ander kennen en vertrouwen maar ook wat je aan de ander hebt zonder poespas of opsmuk. 

Meer informatie over de Transpirit camps

Resultaat
Teamspirit, verbroedering en een krachtig teamverband en verhogen van arbeidsproductiviteit/ omzet.

Voor wie niet?
Het is niet geschikt voor leidinggevenden die zichzelf geweldig vinden en graag ‘regeren’ over de medewerkers. Voor leidinggevenden die wel weten dat er emoties zijn, maar daar niet mee geconfronteerd willen worden. Voor degene die niet aan de conditie van zijn team zou willen werken of investeren in zijn medewerkers.

Waarom bij ons?
Omdat wij uniek zijn in onze aanpak van spel, provocatie en confrontatie.
Onze jarenlange kennis en ervaring in het trainen van mensen, worden ingezet om jouw bedrijf tot een succes te maken, vanuit de mensen die er werken.

Je kunt het natuurlijk uitstellen.
Er is geen tijd nu, want er moeten targets gehaald worden. We zitten in een reorganisatie en we weten niet of dit dan wel een goed instrument is om nu in te zetten. Volgens mij kennen wij onze mensen goed, en is een training op dit moment niet nodig, wellicht volgend jaar.

OF je wilt actie!
Ik zie dat een twee daagse training nu nodig is voor mijn team wel wakker geschud wil worden. Ik wil dat mensen zich gaan uitspreken, want er wordt zoveel gepraat achter elkaars rug om, maar niet face to face, wat ik ook doe! Ik kies nu!

Als je met ons gaat werken, krijg je:
Een toptraining op maat met een concreet uitgewerkt plan van aanpak.
Inzicht wie welke rol speelt binnen jouw team.

BONUS: Tekeningen van de trainingstekenaar waar je na afloop van de training mee verder kunt.

Werkwijze:

Dit is de werkwijze waardoor we gezamenlijk tot een (op maat) gemaakt plan van aanpak komen om jouw team of medewerker weer vanuit zelfvertrouwen in actie te zien. Verder maak ik naast alles wat ik in mijn rugzak heb, gebruik van de methode Het Ontwikkelingswiel©. Deze methode is in te zetten voor workshops, trainingen, teambuilding en 1-op-1 trajecten. En bestaat uit 8 stappen. In de volgende video vertel ik je daar meer over.

 

Voor wie?

Deze manier van werken is geschikt voor directeuren en managers die graag de mens achter de functie willen leren kennen. Die de confrontatie met zichzelf en het team wel aandurven. Die willen ontdekken wat de intrinsieke motivatie van de medewerkers is net zoals zij zelf hebben. Die het land van avontuur willen verkennen.

En als je dit niet wilt ontdekken maar het best vind hoe jouw medewerkers functioneren, dan is deze methode en mensgericht werken, ook echt niets voor je.

 

Waarom toepassen van o.a. deze methode?

Deze methode van het Ontwikkelingswiel is het leven zelf en laat zien hoe je stapsgewijs iedere dag weer in beweging bent en kunt komen.

Samen met de directeur de heer R. Andringa van Bedrijvencentrum Leeuwarden  hebben we deze methode vanuit de praktijk ontdekt. Ik was toen actief als startersbegeleider. En we ontdekten steeds dezelfde stappen die een startende ondernemer liep en ons liet zien. Zo ontstond het Ondernemerswiel.

Rinus Andringa

Directeur Rinus Andringa van Bedrijvencentrum Leeuwarden. “Tijdens haar werk heb ik Kikkienanje ervaren als een uiterst creatief en gedreven persoon, waar de klanten al heel snel naar gingen vragen. Daar gaf ze blijk naar mensen te kunnen luisteren en “op eigen niveau” te kunnen begeleiden. Ze gaf blijk van een objectieve benadering en onafhankelijk denken”.

En omdat ik me verder ontwikkelde en zag hoe dit ‘wiel’ in de praktijk net zo goed werkt om zelfvertrouwen te ontwikkelen: Het Ontwikkelingswiel©. Het wiel laat een individu of groep letterlijk en figuurlijk in beweging komen en zorgt voor bewustwording, vertrouwen en verbinding. Geeft inzicht en door de herhaling van stappen, kan er organisch en structureel gewerkt worden. Intuïtie en gevoel spelen een belangrijke rol in dit proces en dat geeft zelfvertrouwen.

 

De werkmethode

De methode Het Ontwikkelingswiel® is omschreven in mijn boek Zelfvertrouwen door Bewustwording. Het boek is een werkboek voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen tijdens de begeleiding of training.

Het Ontwikkelingswiel® bestaat uit een aanpak van 8 stappen die zich blijven herhalen. Het proces bestaat uit een bewustwordingsdeel en een doe-deel en is gekoppeld aan het verhaal Rimty in het Land van Avontuur uit het boek.

 

De kracht van de ondersteuning is:

  • Snel tot de kern van het probleem komen.
  • Ontwapenend en onbevooroordeelde gesprekken door goed luisteren.
  • Eerlijk, respectvol en professioneel werken, vol passie en met liefde.
  • Realistisch en oplossingsgericht werken met een door de persoon gekozen concreet doel.
  • Het onbewuste (persoonlijke kracht), bewust maken. Versterken van intuïtie.
  • Doelgericht en gericht op Doen!