Onze werkwijze

Vertrouwen is de basis van een veerkrachtig mens, team en organisatie.

Van onzeker zijn naar zelfvertrouwen door bewustwording

Stimuleren van vertrouwen en zelfvertrouwen in teams binnen organisaties

Vertrouwen zo zegt de Van Dale, is geloof in iemands goeder trouw en eerlijkheid. Zelfvertrouwen is het vertrouwen in eigen kracht.

Maar wat is dan iemands goeder trouw, eerlijkheid en eigen kracht? Vertrouwen is een gevoel en een samenstelling van emoties. Het wordt subjectief beleefd en is bij ieder individu afhankelijk van stimulerende en belemmerende factoren vanuit het innerlijk en de omgeving. Dit hebben we afgelopen tientallen jaren onderzocht.

Onlangs is het model het Ontwikkelingswiel© gereflecteerd aan de procesmatige psychologie met Jan Willem de Graaf, professor Brain & Technology.

Wij werken samen met jou als klant aan de hand van het Ontwikkelingswiel© stapsgewijs aan het vertrouwen en zelfvertrouwen positieve resultaten te behalen.

Deze zijn bijvoorbeeld verzuimvermindering/preventie, creëren van psychologische veiligheid, verbeterde samenwerking, het stimuleren van duurzame inzetbaarheid, het stimuleren van circulair ondernemen, en het duurzaam realiseren van veranderingen binnen de organisatie. 

Hoe doen wij dit?

Op het individueel en op het teamniveau wordt gewerkt om het bewustzijn te vergroten. Bestaande situaties vormen de basis van onze werkwijze, omdat dit voor mensen herkenbaar en dus praktisch uitvoerbaar is. Gedurende een jaar wordt een team begeleid naar verbeteren van de samenwerking. 

Op het organisatie niveau  wordt ook het management in het bewustzijn geprikkeld. Er wordt gebruik gemaakt van de Serious game de ¨Management- team tool¨ om dit te bereiken. Het doel is om de gehele organisatie mee te krijgen in het veranderen van de bedrijfscultuur naar een bedrijfscultuur die gebaseerd is op vertrouwen en bewustzijn, de ¨lerende organisatie¨.

4 fasen

De lengte van onze trajecten zijn afhankelijk van de individuen, een teamdynamiek binnen de organisatie. Wij bieden maatwerk.

In 4 fasen ga je het ontwikkelingsproces in. Wij lopen mee, sturen bij en laten de mensen zelf met oplossingen komen. Iedereen voelt zich gezien en gehoord en daar doen we het voor!

Resultaat Het bewustzijn is verhoogd, de onzekerheden maken plaats voor veerkracht en innovatie. Vertrouwen is hersteld en men is intrinsiek gemotiveerd. Men is minder gestrest, meer productief, verzuim wordt teruggedrongen, samenwerking wordt verbeterd en men is meer betrokken. 

Waarom werken wij met serious gaming?
Wij werken bij Bedrijvig in Bewustwording met Serious Gaming (gamification). Dit is een techniek om op een interactieve manier waardevolle informatie, laagdrempelig en leuk te vergaren.

Mensen zijn van nature speels en dit maakt dat men sneller open durft te zijn tijdens het spelen van een spel dan dat zij anders zouden doen. Dit is de magie van een spel. Een spel creëert een omgeving van psychologische veiligheid. Men wordt namelijk competitief en het spel spoort aan om samen te werken met als doel om het spel te winnen.
Door middel van onze serious games wordt er informatie verzameld over de soft skills binnen interne bedrijfsprocessen, teamontwikkeling en teamdynamiek.

Maar ook de mate van psychologische veiligheid binnen een groep en de mate van vertrouwen binnen een team. Wij baseren onze adviezen en andere diensten op deze informatie.

Kwaliteit van onze werkwijzen
Om de kwaliteit van onze spelvormen en diensten te bewaken werken wij met getrainde spelleiders/professionals. Deze spelleiders zijn door onze organisatie opgeleid om de spellen naar behoren uit te voeren en te leiden en kennen de werking van onze methode ‘Het Ontwikkelingswiel©’ als geen ander. 
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende coachings, hrm, management en communicatie-technieken die van belang zijn om het gewenste resultaat te behalen

Wij brengen de organisatie en haar medewerkers weer bij elkaar en brengen het vertrouwen op een duurzame manier terug binnen het team. 

Besloten?
Bekijk dan ons aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Werkwijze

Werkwijze van Bedrijvig in Bewustwording

De kracht van de ondersteuning

  • De kracht van de ondersteuning is:
  • Snel tot de kern van het probleem komen.
  • Ontwapenend en onbevooroordeelde gesprekken door goed luisteren.
  • Eerlijk, respectvol en professioneel werken, vol passie en met liefde.
  • Realistisch en oplossingsgericht werken met een door de persoon gekozen concreet doel.
  • Het onbewuste (persoonlijke kracht), bewust maken. Versterken van intuïtie.
  • Doelgericht en gericht op Doen!

Advies nodig?

Wilt u stappen maken met uw team maar kunt u wel wat advies gebruiken? Neem vrijblijvend contact op.